Reserveringen beheren via de boekingsmodule

De bezoeker kan u via een apart formulier op uw advertentie benaderen voor het stellen van vragen. Het eigenlijke boeken gebeurt echter via de rode knop op uw advertentie.

Het werkt als volgt:

- De bezoeker klikt op de knop "Boek direct" en vult de gevraagde gegevens in.

- Als de kalender voor de gewenste periode op groen("beschikbaar") staat, treedt het boekingsproces in werking.

- U als verhuurder krijgt een geautomatiseerde e-mail met de boekingsaanvraag op het mailadres dat u bij uw contactgegevens onder uw profiel en onder "algemeen" bij uw advertentie hebt ingevuld. U hebt dan 48 uur om deze aanvraag te beoordelen en te accepteren via de knop in het bericht. Indien gewenst kunt u factuurregels toevoegen, korting verlenen of bijzonderheden vermelden.

- De toekomstige huurder krijgt uw aanbod toegestuurd in een e-mail via Gites. Hij heeft 48 uur om uw aanbod te accepteren door middel van een aanbetaling online via Gites van 30% van het huurbedrag. Hij vinkt aan dat hij de annulerings- en betalingsvoorwaarden accepteert en daarmee is het huurcontract online getekend.

- De resterende 70% van het huurbedrag wordt in een of twee termijnen voldaan, afhankelijk van de datum van reservering. Gites stuurt de huurder daarover een automatische herinnering.

- Als alle betalingen zijn ontvangen, krijgt u als verhuurder daarover een automatisch bericht.

- De uitbetaling van het huurbedrag minus commissie plus BTW aan u als verhuurder vindt plaats maximaal 2 werkdagen na aankomst van de huurder.