Er is geboekt, wat nu...

U maakt met één of meer advertenties gebruik van het boekingssysteem van Gites. Dit betekent dat de administratieve afhandeling van de boekingen door Gites wordt gedaan: het aanmaken van het huurcontract, het innen van de deelbetalingen en het beheer van de kalender van deze boekingen gaan via het systeem van Gites. Uiteraard moet u boekingen die via andere kanalen bij u worden geplaatst, verwerken in de kalender.

Informatievraag of boeking

Er is verschil tussen een informatievraag en een boekingsaanvraag. U kunt dit zien in de onderwerpregel van de e-mail. Betreft het een informatievraag, dan kunt u antwoorden via de e-mail.

Een boekingsaanvraag moet echter altijd via de website worden beoordeeld en aangeboden. Dat kan niet via de e-mail! In de boekings e-mail vindt u een link naar de beheerpagina van de boeking.

Soms leidt een informatievraag en uw antwoord daarop tot een akkoord over een boeking. De boeking moet dan echter nog wel actief worden gedaan door op de rode knop “boeking aanvragen” in uw advertentie te klikken. Alleen op die manier wordt het boekingsproces in gang gezet.

Ik krijg een boekingsaanvraag, wat te doen?

U krijgt een boekingsaanvraag via de e-mail. In het onderwerp staat duidelijk dat het een boekingsaanvraag is. U moet deze boeking binnen 48 uur aanbieden of annuleren.

In de e-mail van de boekingsaanvraag staat een link. Als u op de link klikt, wordt u naar uw beheeromgeving van Gites en naar de desbetreffende boeking geleid. Het kan zijn dat u nog even moet inloggen. Op de pagina van de boeking ziet u een overzicht van deze boeking. Alle relevante informatie staat vermeld. Bij ‘kosten van de boeking’ ziet u een pro-forma factuur voor uw huurder. Op dit moment kunt u hier nog extra kosten of kortingen aan toevoegen.

U kunt dat doen door te klikken op het +  teken. Er opent zich een nieuwe regel die u kunt invoeren. Klikt u na invoeren naast het formulier, dan wordt het bedrag opgenomen in de factuur.

Aan de rechterzijde van de pagina ziet u in een geel veld de knop ‘boeking aanbieden’

Als u klaar bent met de invoer kunt u op de knop ‘Boeking aanbieden’ klikken. U gaat dan naar de verzendpagina waar u nog opmerkingen kunt toevoegen aan de boeking. Deze opmerkingen worden opgenomen in het on-line overzicht van de boeking voor de huurder en voor u als verhuurder. Hier kunt u dus eventuele afspraken omtrent de verhuurd opnemen.

U klikt als laatste op de knop “Boeking aanbieden” en er gaat een e-mail naar uw huurder. Deze heeft nu 48 uur de tijd om de boeking te plaatsen door een aanbetaling (30%) te doen. Als de aanbetaling is verwerkt zet Gites de kalender op ‘niet beschikbaar’ voor de geboekte periode. Gites zal de huurder herinneren als de volgende termijn(en) moet worden betaald. U kunt de status van de boeking zien in de beheeromgeving.

Wat te doen….

• Belangrijk is dat uw beschikbaarheid klopt en dat de tarieven correct zijn ingevoerd; een boeking kan namelijk alleen worden aangevraagd als de periode beschikbaar is en een prijs voor de gevraagde periode kan worden uitgerekend (zie tarieven hoe en wat). Als u reserveringen krijgt via andere kanalen is het zaak dit te verwerken in de kalender.
  • Reageer zo snel mogelijk op informatievragen en boekingen. Boekingen kunt u alleen beoordelen en aanbieden via de link die naar de beheeromgeving van uw advertenties leidt.
  • Het is mogelijk dat u meer dan één boeking voor dezelfde periode krijgt. In dat geval is het nodig dat u de boekingsaanvraag die u niet kunt honoreren annuleert. Doe dit altijd met een goede omschrijving om frustratie bij de huurder te voorkomen (uw huis was immers beschikbaar en te boeken).
  • Controleer of de boekingsaanvraag compleet is en voeg eventueel extra kosten of kortingen  toe. Als de boeking eenmaal is aangeboden kan dan niet meer worden veranderd.

En wat niet te doen…

• Als u een boekingsverzoek krijgt is het belangrijk dat u niet de kalender aanpast voor deze periode. Om een boeking te kunnen aanbieden moet de periode vrij zijn.
  • Laat een boeking niet simpel verlopen. Als u weet dat u de boeking niet kunt honoreren annuleer deze dan. Dat voorkomt dat wij u moeten herinneren en eventueel moeten bellen.
  • Een boekingsaanvraag bevestigen per mail werkt niet. De huurder weet dan weliswaar dat u akkoord bent maar het systeem kan het niet verwerken. Bevestig of annuleer een boeking altijd via de beheeromgeving van de boeking.