Aanpassen beschikbaarheidskalender gite

Het bijwerken van uw kalender is een van de belangrijkste zaken van uw advertentie.

De bezoekers die een huis op bepaalde kalenderdata zoeken, zullen uw advertentie niet te zien krijgen als uw kalender niet aangeeft dat uw gîte beschikbaar is. Zet de kalender dus op groen!

Om de kalender bij te werken:

- Ga naar www.gites.nl en klik op "Inloggen" rechts bovenaan.

- Voor uw email adres en uw wachtwoord in en klik op "Inloggen".

- Klik op het tabblad “Uw advertenties”

- Klik op de foto van de gîte in de pagina om toegang te krijgen tot het beheermenu.

- Klik op "Beschikbaarheid" onder “Informatie huis”.

- Klik op de begindatum en op de einddatum van de periode die u wilt bewerken in de kalender.

- Het beste is om in de kalender eerst de beschikbare periodes (groen) weer te geven. Dit is heel belangrijk omdat het een direct invloed heeft op het aantal ontvangen verzoeken voor de gîte.

- Op het moment dat alle beschikbare periodes bijgewerkt zijn in de kalender, hoeft u alleen nog de niet-beschikbare periodes in te vullen. Een nieuw venster verschijnt waarin u een gewenste status kan kiezen (klik hiervoor op het woord in geel - "beschikbaar", "niet beschikbaar", "boeking" etc.)

- Indien u wenst gebruik te maken van ons huurcontract moet u de status "boeking" kiezen. Maakt u geen gebruik van ons online contract, dan is het het makkelijkst om de status "niet beschikbaar" te gebruiken. Het resultaat van deze beide statussen is dat de kalender op rood staat voor bezoekers (deze kunnen dus niet zien wat de reden is van de niet-beschikbaarheid).