Welke BTW rekent Gites

Welke BTW ziet u op de factuur van Gites?

Wij zijn wettelijk verplicht om voor de Belastingdienst twee criteria te bewaren om te bepalen of het voor deze factuur om een buitenlandse afnemer gaat. Daarvoor hanteren wij het door u opgegeven adres en het IP nummer waarmee u in de regel inlogt. Als deze twee overeenstemmen, dan moeten we het door u opgegeven land hanteren voor de BTW. Stemmen het door u opgegeven adres en het IP nummer niet overeen, dan zijn we verplicht Nederlandse BTW te rekenen. Bij iedere factuur moeten we dit overigens automatisch opnieuw bekijken.

Woont u bijvoorbeeld in Frankrijk en logt u normaal gesproken ook vanuit Frankrijk in op onze website, dan brengen we u Franse BTW in rekening.

De percentages verschillen overigens maar gering. Het verschil tussen Nederlandse BTW en Franse TVA komt vaak neer op een bedrag van minder dan 1 euro.

NB: Voor ondernemers in de EU buiten Nederland die een geldig BTW- nummer invoeren bij hun klantgegevens verleggen wij de BTW. Zij krijgen dus een factuur zonder BTW. Wij zijn wettelijk verplicht de juistheid van dit BTW-nummer te controleren.