Nieuwsbrief 29 april

Over bijlagen

Over het vernieuwde systeem van communiceren via Gites zijn veel opmerkingen gemaakt. Een van de opmerkingen betrof de onmogelijkheid om bijlagen mee te sturen. Inmiddels is dat probleem opgelost. U kunt, vanuit uw eigen e-mailprogramma, tot 10 MB aan bijlagen meesturen. Verzendt u per ongeluk meer, dan krijgt u daarvan een  e-mailnotificatie.

Wilt u grotere bestanden versturen, dan raden wij aan Wetransfer te gebruiken. Zij leveren een prima en gratis dienst tot 2 Gigabyte.

Over inloggen

Zoals eerder beloofd monitoren wij het gebruik van de twee formulieren op Gites. Er is onderscheid tussen ‘neem contact op’ en ‘reserveer nu’. Bij het reserveringsverzoek moet de bezoeker iets meer informatie verstrekken dan bij contact. In de eerste twee weken van het gebruik van het nieuwe systeem zagen we een toename van het aantal reserveringsvragen, maar tegelijk een grotere afname van het aantal informatievragen. De aanname dat het moeten inloggen een drempel vormt voor slechts een vraag stellen, leek gerechtvaardigd. We kregen overigens van enkele verhuurders te horen dat zij de indruk hadden dat er meer werd gebeld.

Overigens hebben we uw telefoonnummer(s) ook aanklikbaar gemaakt zodat u degene die uw pagina bezoekt met een mobiele telefoon meteen kan bellen.

We hebben vorige week besloten de drempel voor de informatievragen te verlagen door het mogelijk te maken een vraag te stellen zonder eerst een account aan te maken. Dit lijkt het gewenste effect te hebben: het aantal informatieaanvragen stijgt weer.

Het formulier om informatie aan te vragen ziet er dus een klein beetje anders uit:

Overigens is het aanmaken van een account maar één klik meer dan het stellen van een vraag zonder een account aan te maken. De bezoeker moet toch al zijn naam en e-mailadres invoeren om met u in contact te komen. Na inloggen is het stellen van een volgende vraag heel eenvoudig, omdat die gegevens al zijn ingevoerd.

Wij worden nogal eens gebeld met de vraag of wij kunnen garanderen dat alle huizen op de site ook echt bestaan. Wij hebben deze gesprekken de afgelopen weken aangegrepen om deze bezoekers te vragen naar hun ervaring met het inloggen op de website. Meer dan de helft van de mensen met wie we spraken was het niet opgevallen dat ze moesten inloggen. Dit waren wellicht bezoekers die al een account hadden op Gites (nieuwsbrieflezers en favorietengebruikers).

We zien ook een enorme stijging van het aantal accounts op Gites. Veel mensen gaven aan dat het aanmaken van het account geen drempel was: "je moet tegenwoordig bijna overal een account aanmaken en dit gaat over je vakantie...". Ook zien we een stijging van 70% in het gebruik van het opslaan van favorieten, een bijkomend voordeel van een account.

We zullen het gedrag van de bezoekers vanzelfsprekend blijven monitoren en de cijfers in de gaten houden. Natuurlijk blijven we er alles aan doen om meer boekingen voor u te genereren.

Met vriendelijke groet,
Theo Noordewier